Galerie: Liceul cu Program Sportiv Banatul, Timișoara

Subiect : Diseminarea proiectului : Educatia si prin sport , realizat de elevii claselor a X-a si a XII-a sub indrumarea profesorilor coordonatori Murar Aurelia si Tudor Carmen.

Data : 17.12.2012

Locul desfasurarii : L.P.S. „Banatul” Timisoara

Invitati : – domnii directori ai L.P.S. “Banatul” Timisoara – prof. Marius Cociu si prof. Calin Rosenblum
– reprezentanti ai Institutului Intercultural Timisoara – Romina Matei
– reprezentanti ai Primariei Timisoara – Curuti Cristina
– grupul de lucru din cadrul Prefecturii – Nicoleta Ciocani
– Inspectoratul Scolar Judetean Timis – Ins. Prof. Moldovan Mihai
– Directia Judeteana de Tineret si Sport Timis , Director Prof. Nastor Flavius
– Asociatia „Prietenii Liceului cu Program Sportiv Banatul” – presedinte prof. Brindescu Angela
– reprezentanti ai Comunitatii Rome – Jean Goracel
– Mass-media

Programul zilei de luni, 17.12.2012

1. Activitate de socializare intre elevii claselor a XII-a B,C,D, a X-a D si a VII-a A, sub indrumarea doamnei prof. Chiș Claudia, orele 11.00-12.00 (sala nr. 20)
2. Diseminarea proiectului “Educatia si prin sport” intre orele 12.00-13.00 (sala nr.20)
– prezentarea proiectului in Power Point de catre elevii claselor a XII-a B,C si D si a X-a D de la L.P.S. „Banatul”
3. Activitati sportive – Sala de sport a L.P.S. „Banatul” , orele 13.00-15.00
– participa elevii claselor a VII-a A, a X-a D si a XII-a B,C,D a L.P.S. „”Banatul” Activitati sportive – Sala de sport a L.P.S. „Banatul” , orele 13.00-15.00

LiceulBanatul

In prima parte a activitatii din 17.12.2012 a avut loc diseminarea proiectului “Educatia si prin sport” , la care au participat realizatorii acestuia, elevii claselor a XII-a A, B, C si D a X-a D, iar ca auditoriu, elevii clasei a VII-a A.

S-a folosit Microsoft Office Power Point pentru prezentarea proiectului de catre elevii Barbacariu Oana, Barca Sandra(clasa a xII a B), Giurgiu Iulia (clasa a XII a D), Barbut Andrei (clasa a XII-a C), Boti Adina (clasa a X-a D).
Interventiile din partea oficialilor au condus spre noi cai de finantare in vederea finalizarii taberei, pentru initierea in sportul de performanta a elevilor de etnie roma.
Elevii implicati in realizarea si aplicarea acestui proiect vor dobandi deprinderi si atitudini civice fundamentale si abilitati necesare elaborarii si implementarii proiectelor si a politicilor publice.
De asemenea, elevii au avut ocazia de a interactiona cu reprezentanti ai unor institutii publice, cat si cu membrii ai comunitatii rromilor. Pledoaria lor a fost pt intensificarea educatiei si prin sport.

Banatul2
Sportul stimuleaza calitati contrare, cum sunt indrazneala si prudenta, indoiala si increderea.
Sportul inseamna educatie, cea mai concreta, educatia caracterului. Sportul practicat in mod organizat in timpul liber are menirea de inflorire a personalitatii fiecarui individ.
In societatile noastre tehnologice , sportul e un ragaz, el e un ragaz in care intrecerea se desavarseste prin respect, prietenie si fair play.
Sportul isi recruteaza membrii din toate casele, indiferent de clasa sociala si din randul tuturor popoarelor , contopindu-i frateste pe tot pamantul, in marile competitii olimpice.

Banatul5

In a doua parte a activitatii au avut loc meciuri de fotbal si de handbal, intre echipe mixte formate din elevii claselor a VIIa A si a XII a B,C,D.

Responsabili proiect,

Prof. Murar Aurelia
Prof. Tudor Carmen